top of page

A Jelenések 8:7 és a koronakidobódás

Frissítve: 2021. aug. 18.

Magyar szöveg:

A Szentírás szerint a világ három alkalommal pusztul el. Az első Noé napjaiban történt, víz által, hogy eltörölje a föld színéről a bűneiket meg nem bánó embereket és visszaállítsa az Isteni rendet. A következő alkalommal a hét éves nyomorúság idején pusztul majd el különböző események sorozatának következtében; ezek közül több is a tűzzel kapcsolatos, amely tűzzel Isten újra megtisztítja a földet a megátalkodott emberektől. Ezután a második helyreállítás után (Ézsaiás 65:17-25) az Úr ezer évig fog uralkodni a földön. A Jelenések könyve szerint ezen időszak végén a világ ismét alávalóvá válik és Isten harmadszorra is elpusztítja azt. Ebben a végpusztulásban a Föld és az egek (az egész univerzum) heves tűzben fog elmúlni, és új ég és új Föld teremtetik majd, melyek örökre megmaradnak.

A Szentírás megmutatja a rendszert, amelyben a végidők eseményei lezajlanak: egy olyan világot ír le, amelyben összefonódik a vallás, a gazdaság és a kormányzat. Jelen pillanatban is tisztán látjuk, ahogy ezek az új rendszerek és ideológiák összeolvadnak, és a legtöbben úgy vélik, hogy egy közös pénzügyi rendszer fog létrejönni, miután a nemzetek gazdasága egyre labilisabbá válik. A Biblia előre közölte az utolsó nemzedék idejének jellemzőit, és az emberiség történelme során a mi generációnk az első, amely minden előre közölt feltételnek eleget tesz. A Biblia azt is elmondja, hogy ezekben az utolsó napokban addig példátlan keresztény-, és zsidóüldözés lesz, melynek szintén látjuk az előkészületeit. Szinte egy nap sem telik el úgy, hogy ne hallanánk a világból olyan eseményekről, amelyek megágyaznak az utolsó napok rendszerének, méghozzá pontosan úgy, ahogyan azt az Ő Igéje leírja. Azonban a Szentírás beszél olyan földrajzi és kozmikus eseményekről is, amelyek letarolják a Földet és emberek millióinak, milliárdjainak a halálát okozzák - ezeknek a kataklizmaszerű eseményeknek az előkészületeit ugyanígy láthatjuk már ma is.

Ebben a cikkben a próféciában leírt, tűzzel kapcsolatos pusztító események egyikével fogunk foglalkozni, amely a nyomorúság idején fog bekövetkezni, mivel a közelmúlt felfedezései előrejelzik bekövetkeztét. Noha a napot vagy az órát nem tudjuk, az idő közelségét világosan látjuk. Sokan ismerik a Jelenésekben lévő próféciát, miszerint a Föld egyharmada, valamint a fák és a füvek egyharmada megég:

"Az első angyal azért trombitála, és lőn jégeső és tűz, vérrel elegy, és vetteték a földre; és a földnek harmadrésze megége, és az élő fáknak harmadrésze megége, és minden zöldellő fű megége." (Jelenések 8:7)

János tömör és precíz megfogalmazásával pontosan azt írja le, amit lát. A szöveg szóhasználata alapján sok teológus és asztrofizikus állítja, hogy ez a vers az ún. "koronakidobódást" írja le, amely a Napból származik, és egy ilyen fogja elérni a Földet.

A Nap felszíne sűrű, túlhevített plazmából áll. A Napra úgy kell gondolni, mint egy folyékony tűzből lévő gömbre, amely több ezer fokos hővel ég, és nem csupán a felszíne tűz, hanem teljes egészében tűzből van (hasonlóképpen, mint a tűz tava, ami egy tűzből lévő tó, nem pedig csupán egy tó, ami ég). A Nap felől folyamatosan jönnek koronakidobódások, de ha ezekből korábban példátlan módon egy gigászi méretű jutna el a Földhöz, a sűrű, szuperforró plazma megbontaná az atmoszférát. Ennek következtében a sztratoszféra védtelenné válna az űr hidegével szemben, amely a benne lévő vízpárát azonnal kristályosítaná. Ahogy a plazma hullámai tovább terjednek a légkörben, a nyomás hatására a jégkristályok jégtömbökké állnak össze, és pontosan ezt látjuk a Jelenések szövegében is: János szerint azelőtt, hogy a Föld egyharmada megégne, jégeső és tűz érkezik, noha a kettő mintha kizárná egymást. A kilökődött plazma tovább halad a troposzférában, elporlasztva minden légi járművet, minden madarat és repülő rovart, ez pedig szintén összhangban van János további szavaival, melyek szerint a jégeső és a tűz "vérrel elegy". A kitörés végül eléri a Földet, és pontosan azt történik majd, ami János szerint is bekövetkezik, amikor a vérrel kevert jégeső és tűz a "földre vetteték": megég annak harmada a fákkal és a füvekkel együtt. Láthatjuk, hogy János leírása nem csak pontos, de időrendi sorrendben is értendő, és pontosan azt írja le, ami akkor történne, ha egy korában példátlan méretű koronakidobódás érné el a Földet.

Némelyek legyinthetnek, hogy mindez csupán elmélet és spekuláció, semmi több, de a kormányok valójában világszerte felismerték, hogy ez a közelgő bibliai esemény teljességgel valóságos, és már készülnek is rá.

Az Ószövetségben több helyen is azt látjuk, hogy Isten gyakorta használja fel a saját maga általa teremtett természeti elemeket, amikor ítéletet hoz és végrehajtja őket. Ennek alapján pedig ha a fentebb tárgyalt esemény ténylegesen várható és közel van, akkor akár már ma is láthatjuk az előkészületeit. Először is megváltozott valami abban, ahogy a kormányok a jövőben való működésüket elképzelik: már globálisan gondolkodnak. Az utóbbi időben több, mint ezer földalatti létesítményt építettek egy világkatasztrófa bekövetkeztének esetére, hogy biztosítsák az emberi faj jövőjét. A norvégok építették a legnagyobbat, amelyről tudunk - ez a Spitzbergákon található. A kormányok ezen felül a vezetőik számára masszív földalatti bunkerek és kisebb földalatti városok építésébe is kezdtek, melyeket a hegységek lábaiba vájnak.

A legrémisztőbb jelek azonban jóval világosabban láthatóak: ugyan sokan nem tudják, de a Föld mágneses mezeje összeomlóban van. Normális esetben ez a mező véd meg minket a Napból származó magas töltésű részecskéktől, viszont egy redukált mágneses mező esetén a sugárzások és kitörések jóval nagyobb hatással lesznek a Földre, mint korábban bármikor. Az Európai Űrügynökség a közelmúltban lőtt fel egy sor műholdat, amelyek a naptevékenységeket és azok bolygónkra tett hatásait figyelik. Az első hat hónap során nem csak az derült ki, hogy a Föld mágneses mezeje valóban összeomlik, de ez tízszer olyan gyorsan történik, mint ahogy a kutatók azt először hitték. Ezen felül japán asztrofizikusok újabb keletű felfedezései szerint a Nap képes lehet olyan napkitöréseket is produkálni, amelyek minimum hússzor, de akár ezerszer is erőteljesebbek lehetnek, mint bármelyik korábbi, amit eddig láttunk. Állításuk szerint egy ilyen kitörés jóval nagyobb lehet az 1859-es Carrington-eseménynél is. A kutatók szerint egy ilyen "szuper-napkitörés" egy legyengült mágneses mező esetén mindenképp behatolna a sztratoszférába, ami pedig a János Jelenéseiben leírt eseményekhez vezetne.

Az Úr előre figyelmeztetett minket, hogy ez következik... továbbá azt is mondta, hogy figyeljük a jeleket, amelyek a korunk végét mutatják, és a jelek szerint az Úr már figyelmeztetett is minket arra, hogy ez hamarosan megtörténik: 2012 júliusában egy masszív koronakidobódás keresztezte a Föld pályáját, és mindössze egy héttel hibázott el minket. Ez a bizonyos koronakidobódás példátlan méretű, X-osztályú volt, és ha csak egy héttel korábban tör ki, telibe kapta volna a Földet. A NASA csak úgy utal rá, mint a "2012-es szuper-napkitörés", amelyről úgy vélik, hogy a civilizációt visszalökte volna a 18. századi állapotokba és jött volna a pánik, a háborúk, az éhínség és a járványok. A tény, hogy csak ilyen kicsivel úsztuk meg, olyan sokkoló volt a különböző ügynökségek számára, hogy az eseményt másfél évig titokban tartották, és csak egy közelmúltban tartott csúcstalálkozón hozták nyilvánosságra. Európa napkitöréseket észlelő rendszerének nyomán nemrég a NASA is elindította saját, "STEREO" elnevezésű rendszerét, amely az Egyesült Államok kormányának 12-24 órával jelzi majd előre a katasztrófával fenyegető napkitöréseket.

(2021. 08. 17.)

13 megtekintés

Friss bejegyzések

Az összes megtekintése

Friss imaválasz és útmutatás

Mint ahogy arról korábban már többször is írtam, időről-időre előfordul, hogy Isten tanácsát kérem valamiben, hogy hogyan tovább. Ha pedig épp nincs válasz, akkor azt úgy értelmezem, hogy ez rám lett

Egy rövidke bizonyság

Az imént történt, gondoltam megosztom, mert nagyon jó: imádkoztam Istenhez néhány dologgal kapcsolatban, többek közt bocsánatot kértem, amiért néhány nappal ezelőtt egy kissé megrettentem a világra né

Leomlott az ördögi emlékmű

Ennél remekebb hírre talán nem is ébredhettem volna a hetedik hónap hetedik napján: a Georgia Guidestones összeomlott:)!!! Aki nem tudná, hogy mi (volt) ez, keressen rá, olvasgasson utána, a lényeg rö

Post: Blog2_Post
bottom of page