top of page

A nővér, aki kitálal

Találtam egy viszonylag friss anyagot, amit megosztásra, illetve lefordításra érdemesnek találtam. A legtöbben talán hallották, hogy valami nem stimmel a járvány áldozatainak hivatalos számával. Az első komolyabb talán az az orvos volt, aki élő adásban fakadt ki, hogy elege van ebből a pánikkeltésből, illetve abból, hogy akkor is a covid19-et kell a halál okaként megjelölniük, ha mondjuk valakit elütött egy autó, de a szervezetében fellelhető volt ez a fajta koronavírus. A közlemények persze egyből jöttek a tévétársaságtól, hogy elhatárolódnak az orvos kijelentéseitől, nem tekinthető szakértőnek, satöbbi... Vagy ott az az orvosnő, aki arról rántotta le a leplet, hogy mennyire tudománytalan és nonszensz az, amit a vírus működéséről állítanak, illetve hogy mit összehazudoznak a hivatalos médiában... nem meglepő, hogy a vele készített interjút le is radírozták a youtube-ról, de a bitchute-on fenn van:

Amikor ezek aktuálisak voltak, nem tértem ki rájuk, ha jól emlékszem, egyszerűen untam már, hogy a csapból is ez folyik. De most valami mégis arra vitt, hogy foglalkozzam a dologgal, pontosabban ezzel a videóval. Miért? Talán a részletek miatt. Itt nem csak arról van szó, hogy valaki leül és mondja a maga igazát, hanem ez a nővér mikor látta, hogy mi történik, felrakta magára a kis rejtett kameráját, bemikrofonozta magát, és nem csak a levegőbe beszél. És ilyet még eddig nem láttam (igaz, nem is nagyon kajtatom a témát), de a videó alá a youtube által egyből be is van ágyazva a hirdetés, hogy mik a magyar kormány legfrissebb információi a kovidkáról. Nagyon szép, nagyon igyekeznek tolni a hivatalos verziót, ráadásul éppen itt. Aztán az is felkeltette az érdeklődésem, hogy amikor rákerestem a szivárogtató hölgy nevére, hogy picit utánanézzek, nehogy véletlenül egy ügyes átverés legyen az egész, már a második találat egy cáfolat-videó volt, ahol a beszélő gyakorlatilag nem érintett semmit, ami elhangzott, hanem a nővér személyét próbálta támadni, illetve mocskolódni ellene, ami pedig bevett gyakorlat, hiszen amikor az üzenet tartalmát nem tudják megtámadni, akkor a hírhozót fogják, mivel ennél többre képtelenek. Külön öröm volt látni, hogy az ürge a hozzászólásokban meg is kapta ezért a magáét, néha nem is gyengén. Azért még mindig megdobogtatja a szívemet, amikor azt látom, hogy vannak még bőven emberek, akik nem csak úgy élnek bele a világba és bólogatnak mindenre, hanem kiállnak az igazság mellett, tetemre hívják a valótlanságot, a hamisságot, az álnok szándékokat... úgyhogy végül úgy döntöttem, hogy lefordítom ezt a videót. Nem tartalmazza a teljes interjút, csak részleteket, de fenn van a teljes is, ami viszont már több is, mint egy óra. Mindenesetre álljanak itt a linkek, először a teljes interjúhoz, aztán a kivonatos változathoz.. bár azon sem lepődnék meg, ha ezek hamarosan eltűnnének a youtube-ról. Ahogy azon sem csodálkoznék, ha a nővért végül holtan találnák egy állítólagos öngyilkosság következtében. Akinek van rá lelkülete, imádkozzon érte, hogy ne tudják ezt megtenni vele.

Tehát a linkek és a fordítás:

***

John Kirby interjúja Erin Marie Olszewski-vel

New York-ot szinte a koronavírus-járvány kezdetétől fogva a járvány epicentrumaként emlegették, a Queens-ben található Elmhurst Kórházat pedig úgy, mint az "epicentrum epicentruma".

Részletek televíziós közleményekből:

"Nyilvánvaló, hogy jelenleg az Elmhurst Kórház az epicentrum..."

"Az Elmhurst Kórház az epicentrum epicentruma..."

"Az Elmhurst Kórház valóban a krízis középpontjában van, akár a várost, akár az országot nézzük, ahogy az orvosok kétségbeesetten küzdenek a páciensek egyre növekvő számával, ahogy a készletek egyre apadnak..."

"Látjuk a fekete zsákokat az Elhurst Kórháznál, és azt kérdezzük, mi van bennük? Biztosan a készletek. Nem a készletek vannak bennük, hanem emberi testek." (Donald Trump)

"A légzést segítő gépek a krízis beálltának kezdetétől fogva létfontosságú életmentő eszköznek számítanak, és az elejétől fogva hiány van belőlük."

"Maguk választották ki azt a huszonhatezer embert, aki meg fog halni, amikor csak négyezer lélegeztetőt küldtek!" (Andrew Cuomo, New York kormányzója)

"Tudom, hogy mindenki, akinek lélegeztető gépre lenne szüksége és nem jut hozzá, meg fog halni." (Donald Trump)

De miért van az, hogy éppen New York-ot, és kifejezetten Elmhurst-öt sújtotta ennyivel erősebben a járvány, szemben az Egyesül Államok többi részével? És vajon tényleg a légzést segítő gépek használata a helyes megközelítés arra nézvést, hogy hogyan kezeljük covid19 által megfertőzött betegeket? Különösen azt figyelembe véve, hogy az így kezeltek 60-90%-ban nem élik túl a kezelést. Erin Olszewski nővérként szerzett tapasztalatai és megfigyelései úgy tűnik, hogy tudnak némi választ adni ezekre az égető kérdésekre. Igent mondott erre a rögtönzött interjúra, amelyre a Times Square-re néző, Marriot Marquis-beli szobájában került sor, miután egy hosszú műszak véget ért a kórházban.

Olszewski: Ezt a kórházat egy harmadik világbéli, fejlődő ország kórházához tudnám hasonlítani. Voltam ilyen korházban Irakban... és az iraki kórház jobb volt ennél az itteninél.

Kirby: Ejha... és mit mondana, az itt lévő kezeltek hány százalékát tesztelték ténylegesen covid19 pozitívnak?

O: A felét. Úgy körülbelül a felét.

K: De mindenkit úgy kezeltek, mintha...

O: Az egész kórház ilyen. Tehát nem minden beteg volt fertőzött, mégis olyan emeleteken helyezik el őket, ahol a fertőzötteket kezelik.

Bejátszás a rejtett kamerás felvételről:

O: Csak azért kérdezem, mert néztem ezeket a betegszobákat, és itt ez a fertőzött, aki egy szobában van olyan beteggel, aki nem fertőzött, és nem értem, miért csinálják ezt.

Másik nővér: Igen, én is tudom! Itt van négy beteg egy sorban, akik nem fertőzöttek, pedig ez kéne legyen a covid-fertőzötteknek fenntartott emelet, lezárták, fertőtlenítették...

O: Igen, és ezért vagyok összezavarodva...

Másik nővér: ...és erre olyanokat hoznak ide, akik nem fertőzöttek.

O: Igen.

Másik nővér: Ez itt az egyetlen covid-fertőzött, szóval nem kéne itt lennie senkinek, akiknek negatív lett a tesztjük.

O: De mégis ezt csinálják.

O: Arra számítanak, hogy megkapják ők is, mivel már így is veszélyeztetettek. Így aztán egy szobába teszik azt is, akinek pozitív lett a tesztje, és azt is, akinek negatív, és nem is izgatja őket. Már lenne elég helyünk, hogy elszeparáljuk őket, mivel már nincs akkora forgalom, mint mondjuk négy héttel ezelőtt, de nem érdekli őket, egyszerűen csak bedobálják őket egy helyre. Ez történik most.

O: Mint ott az a férfi...

Másik nővér: Nálam kettő volt a 26-os szobából, kettő, aki negatív volt!

O: Mint az a férfi a 29-es szobában, az emeleten ápoltam, tehát előtte a szívbetegeknél volt, és stroke-kal jött be.

Másik nővér: Igen, ilyen volt a 26-1 is, stroke.

O: És nem volt covid-fertőzött, most pedig már fertőzött, és lélegeztetőn van.

Másik nővér: Igen, mivel itt kapta meg, miattunk.

O: (A telefonján mutatja) Tehát ha megnézi itt a betegeimet, előhozom a laborjelentéseket, itt láthatja, hogy ez a covid19-biolabor. Itt vannak a teszteredmények, 2020. május 1, 17:16: negatív. Még egyszer tesztelték, 2020. május 5, 17:59: negatív. Tehát látták, hogy ezt a férfit nem tudják fertőzöttként kezelni, mivel negatívak lettek a tesztjei, így aztán a fertőzöttek emeletére helyezték át, ahol a nővérek egyik szobáról a másikra járnak, abban a reményben, hogy idővel megkapja és végül pozitív lesz a covid-tesztje. Görgessünk a tetejére, ez itt a betegem... lélegeztetőn van, és a covid19-fertőzésnél itt már az áll, hogy megerősítve.

K: Igen, látom, úgy értem... ez egy elég komoly vád, miből gondolja, hogy tényleg azt akarják, hogy megkapják a fertőzést? Hiszen...

O: Pénzért! Pénzért. Ha jól tudom, ez legalább 29 000 dollárt jelent betegenként. És ha belegondol, már eleve felszámolják az ellátmányozási készletek költségeit, amiből aztán egyre több és több kell, ez a 29 000 már csak amolyan bónusz pénz mindezek mellé. Tehát egy harminchét éves férfi, aki nagyjából velem egyidős, bejön ide halálra rémülve, teljes félelemben... és ő sem volt covid-fertőzött. Nem volt fertőzött.

K: Ezt honnan tudja?

O: Én voltam az ápolónője, ugyanazok voltak az eredményei, ugyanazt láttam a kartotékján, mint a többi betegemnél. Egy egyébként teljesen egészséges férfi, az oxigénszaturációja olyan 88-89 környékén volt...

K: Az egy kicsit azért alacsony...

O: Igen, de emlékezzünk arra, hogy nincs velük a családjuk, itt vannak egyedül a kórházban egy járványhelyzet közepén, ami megrémíti őket, és általában pont emiatt jöttek be egyáltalán a kórházba, mivel egyébként egészségesek, és itt vannak az orvosok, akik úgy gondolják, hogy orvosok, de lényegében csak rezidensek, gyakorlatilag orvosok abszolút nulla tapasztalattal, nekem kellett megtanítanom nekik mindenfélét, amit a nővérek csinálnak. Ezek az orvosok azt mondják a betegeknek, hogy választaniuk kell, az egyik lehetőség, hogy valószínűleg meghalnak ebben a betegségben, a másik, hogy betesznek nekik egy csövet, ami segít nekik lélegezni. És voltaképpen ennyi az egész. Begyógyszerezik őket, ettől elalszanak, és kész. Nem ébrednek fel többé. Az a férfi már egy hullazsákban van.

O: Egy nappal a gégecső behelyezése előtt még semmi baja nem volt, mikor még a lélegeztető maszkot használta.

Másik nővér: Aztán intubálták, tüdőgyulladást kapott, aztán betették a mellkasi csövet és minden elsz*ródott.

O: Harminchét éves volt, most pedig halott.

O: Azt hiszem az volt életem legborzalmasabb élménye. Az egyetlen, amire gondolni tudok, hogy legalább tudta, hogy mi harcoltunk érte. Amikor meghalt.

Itt ez a rengeteg negatív teszt, és beteszik őket ezekre a fertőzött emeletekre. Ez gyilkosság. Nem lehet rá mást mondani. Olyan állapotba hozzák ezeket az embereket, hogy légzéselégtelenség lépjen fel. Pénzért.

K: Mennyi esélye van, hogy valaki élve kijöjjön ebből a kórházból?

O: Azt kell mondjam, hogy azon a részlegen, ahol dolgozom, az egyetlen ember, aki túlélte, ironikus módon pont egy olyan férfi volt, aki kihúzta a csövet a torkából.

K: Ő ezek szerint eléggé magánál volt ahhoz, hogy ezt megtegye.

O: Igen. Ki akart kerülni, eleve be sem kellett volna kerülnie.

Szinte mindenkit lekötöznek. Minden betegen szíjakat láttunk, jobban mondva a többségükön. Ami egyébként szerintem tiszta hülyeség. Ez végül is a részleggel jár együtt, mert eléggé lusták és könnyebb úgy kezelni valakit, ha begyógyszerezik vagy lekötözik őket. Szóval le volt kötözve, aminek ugye mi lesz az eredménye? Itt vagy, megbénítva egy kórházban, nincs itt senki hozzátartozód, előbb-utóbb ki fogsz akadni. És ki is akadt. Éjszakai műszakban dolgoztam ekkor, reggel hat környékén, háromnegyed hét környékén volt egy újraélesztés az előcsarnokban, ahogy azzal végeztünk, hazamentem. Mire visszajöttem, a férfi már nem volt lélegeztetőn.

K: De egyáltalán hogyan tért magához?

O: Kiderült, hogy... már eleve drogozott.

K: Tehát ellenálló volt a gyógyszerekre?

O: Amit egy átlagos betegnél beadunk, az nála nem működött. Azt kellett mondjam, hogy éppen ezzel mentette meg az életét. Kész őrület. De tudja, mi a szomorú? Ő azt hiszi, hogy mi mentettük meg az életét. Érti, mire gondolok? Mondta nekem, hogy megmentettük... én pedig... nem, te mentetted meg magad. Kilenc életed van. Mert ha nem húzta volna ki a csövet, neki vége lett volna. Nem szoktak senkit kihozni ebből.

Doktor: Azt itt a helyzet...

O: Igen...

Doktor: ...hogy itt nincsen egyetlen páciens sem, mióta ez elkezdődött, akit hazaengedtünk volna vagy akinél kivettük volna a gégecsövet.

O: Ahogy arra már utaltam korábban, hogy ha az embereknek elkezdesz mondani valamit és ezt ismételgeted egymás után újra és újra, mint ahogy a média is azt szajkózza az embereknek hogy "lélegeztető gép, lélegeztető gép, lélegeztető gép", te pedig nővérként azt mondod, hogy ne legyen lélegeztető gép, akkor nincs az ember nyerő helyzetben, mivel így szembemegyek azzal, amit a kormány mond. De tényleg az emberek érdekeit nézi a kormány? Gondolnak arra a harminchét éves férfira, aki teljesen rendben volt, amikor besétált a váróterembe, és nem kellett volna meghalnia, vagy gondolnak arra a férfira, akinek drogproblémái vannak, akit nem kellett volna intubálni, és végül megmentette a saját életét? Nem nyerek semmit azzal, hogy mindezt megosztom, inkább csak elveszíthetek mindent... de legyen. Érti? Úgy gondolom, hogy fontos, hogy ezek a családok tudják az igazat és hogy egy nap majd felelősségre tudják vonni azokat, akik ezt tették.


(2020. június 15.)

69 megtekintés

Friss bejegyzések

Az összes megtekintése

Friss imaválasz és útmutatás

Mint ahogy arról korábban már többször is írtam, időről-időre előfordul, hogy Isten tanácsát kérem valamiben, hogy hogyan tovább. Ha pedig épp nincs válasz, akkor azt úgy értelmezem, hogy ez rám lett

Egy rövidke bizonyság

Az imént történt, gondoltam megosztom, mert nagyon jó: imádkoztam Istenhez néhány dologgal kapcsolatban, többek közt bocsánatot kértem, amiért néhány nappal ezelőtt egy kissé megrettentem a világra né

Leomlott az ördögi emlékmű

Ennél remekebb hírre talán nem is ébredhettem volna a hetedik hónap hetedik napján: a Georgia Guidestones összeomlott:)!!! Aki nem tudná, hogy mi (volt) ez, keressen rá, olvasgasson utána, a lényeg rö

Post: Blog2_Post
bottom of page