top of page

Amir Tsarfati: Mikor NEM lesz az elragadtatás?

Magyar szöveg:

Mikor NEM lesz tehát az elragadtatás? Azért így kérdem, mert ezt megnézve kizárásos alapon már láthatjuk az időszakot, amikor viszont megtörténik.

Mindenekelőtt NEM akkor fog történni... amikor gondolnád, hogy történni fog:)!

Ezért mondja, hogy "legyetek készen ti is, mert amely órában nem gondoljátok, abban jő el az embernek Fia". Tehát NEM fog egy olyan napon történni, melyre az emberek azt mondják, hogy akkor lesz. Az 1Tesszalonika 5-ben azt olvassuk, hogy "Az időkről és időszakokról pedig, atyámfiai, nem szükség, hogy írjak néktek; mert igen jól tudjátok ti magatok, hogy az Úrnak napja úgy jő el, mint a tolvaj éjjel." És természetesen nem arról beszél, hogy nekünk lesz olyan, mint egy tolvaj az éjjel, mivel ebben az értelemben mi nem a sötétségben, nem az éjszakában élünk, viszont a földön lakókat meg fogja lepni. Ketten lesznek a mezőn, hopp, az egyiket elvitték, a másik ott maradt. Ketten őrölnek a malomban, hopp, az egyiket elvitték, a másik ott maradt. Nem lesz előtte hirdetés a tévében, hogy elragadtatás holnap délelőtt kilenckor itt és itt... :) Egyszerűen csak megtörténik.

És NEM a nyomorúság alatt vagy után fog történni. Ezért ha úgy gondolod, hogy a nyomorúság már elkezdődött... hmm... az nem azt jelenti, hogy lemaradtál az elragadtatásról:)? A Biblia azt mondja az 1Tesszalonika 5-ben: "Mert nem haragra rendelt minket az Isten, hanem arra, hogy üdvösséget szerezzünk a mi Urunk Jézus Krisztus által" majd kicsivel utána azt olvassuk, hogy "vigasztaljátok azért egymást, és építse egyik a másikat, amiképpen cselekszitek is". Tehát ne a pusztulással riogassátok a másikat! Ne a megsemmisítéssel riogassátok a másikat! Ne az antikrisztussal riogassátok a másikat! Ezek nem nektek szólnak. Vigasztalnotok és építenetek kellene egymást. Nézzétek, mit mond az 1Tesszalonika 1-ben: "És várjátok az Ő Fiát az égből, Akit feltámasztott a halálból, a Jézust, Aki megszabadít minket amaz eljövendő haragtól." Mitől szabadít meg minket? A haragtól! A haragtól szabadít meg, nem pedig a haragon keresztül, nem a harag közepette szabadít meg.

(Az angol King James-ben itt úgy írja, hogy "delivers us from the wrath", ami szó szerint kb. annyit tesz, hogy elvisz, úgymond elszállít minket a haragtól, és nem egyszerűen csak annyit, hogy megszabadít tőle, míg esetleg benne vagyunk - a ford. megjegyzése)

De ha ez nem lenne elég, akkor ott a Jelenések 3-ból a filadelfiai gyülekezetnek szóló rész: "én is megtartalak téged a megpróbáltatás idején, amely az egész világra eljő, hogy megpróbálja e föld lakosait."

(Az angol King James-ben itt azt olvassuk, hogy "I also will keep you FROM the hour of temptation", azaz "én is megtartalak téged a megpróbáltatás idejéTŐL" - szomorúan vettem tudomásul, hogy a kezem ügyébe akadt összes magyar fordítás tévesen írja. Ellenőriztem az online görög változatot is, ott az "ἐκ" szót használja, ami szó szerint azt jelenti, hogy "kívül rajta, kívül belőle, messze tőle", vagyis úgy lenne a helyes, hogy "én is megtartalak a megpróbáltatás idejétől", vagy még inkább így: "én is távol tartalak a megpróbáltatás órájától". Vackok a magyar változatok... - a ford. megjegyzése)

Ezért olvasta pásztor Barry épp az előbb a 13. fejezetből, hogy az antikrisztus nem csupán Istent fogja káromolni, hanem az Ő sátrát és a Mennyben lakozókat is gyalázni fogja. A Mennyben lakozókat!

Halló... van itthon valaki...:)? Nem leszünk itt! Lesznek a föld lakosai a nyomorúság ideje alatt, és lesznek a Menny lakosai a nyomorúság ideje alatt.

(2022. 04. 30.)

69 megtekintés

Friss bejegyzések

Az összes megtekintése

Friss imaválasz és útmutatás

Mint ahogy arról korábban már többször is írtam, időről-időre előfordul, hogy Isten tanácsát kérem valamiben, hogy hogyan tovább. Ha pedig épp nincs válasz, akkor azt úgy értelmezem, hogy ez rám lett

Egy rövidke bizonyság

Az imént történt, gondoltam megosztom, mert nagyon jó: imádkoztam Istenhez néhány dologgal kapcsolatban, többek közt bocsánatot kértem, amiért néhány nappal ezelőtt egy kissé megrettentem a világra né

Leomlott az ördögi emlékmű

Ennél remekebb hírre talán nem is ébredhettem volna a hetedik hónap hetedik napján: a Georgia Guidestones összeomlott:)!!! Aki nem tudná, hogy mi (volt) ez, keressen rá, olvasgasson utána, a lényeg rö

Post: Blog2_Post
bottom of page