top of page

Előkép (a harmadik pecsét)

Ezzel a témával kapcsolatban elég sok mindent elő lehetne szedni, mégsem igazán érzem szükségét, mert a legnyilvánvalóbb mindenki számára látható. Természetesen ezekről a hirtelen és jelentősen emelkedő árakról beszélek, illetve arról, hogy milyen gyakran látunk üres polcokat az élelmiszerüzletekben. Külföldről már régóta láttam befutni ezeket a híreket, hogy egyes termékek ára néhol még meg is duplázódott, és ugye néhány hete már magam is a saját szememmel látom, hogy az árak ha meg nem is duplázódtak, de minden területen hirtelen és feltűnő módon megnövekedtek. Persze nyilván csak a magam közvetlen környezetéről beszélhetek, de valószínűleg nem csak az én városomban vagy megyémben van ez így. És talán ugyan nem tartunk ott, hogy ez jelentősebben a földhöz vágjon minket, legfeljebb ha tehetjük, akkor többet költünk, vagy egy kicsit meghúzzuk a nadrágszíjat (vagy akkor is meghúzzuk, ha többet költhetnénk, mert smucigok vagyunk:)), viszont a jelek szerint ez nem enyhülni, inkább rosszabbodni fog. Mindezt nem azért írom, hogy bárkiben is aggodalmat keltsek, mivel valójában a végidők tekintetében ez inkább örvendetes, mintsem nyugtalanító jelenség. Van ugyanis a harmadik pecsét, amit Jézus fel fog törni az elragadtatás után:

"És mikor felnyitotta a harmadik pecsétet, hallám, hogy a harmadik lelkes állat mondá: Jöjj és lásd. Látám azért, és ímé egy fekete ló; és annak, aki azon üle, egy mérleg vala kezében. És hallék a négy lelkes állat közt szózatot, amely ezt mondja vala: A búzának mérczéje egy dénár, és az árpának három mérczéje egy dénár; de a bort és az olajt ne bántsd." (Jelenések 6:5-6)

Az általunk nem használt mértékegységek miatt elsőre talán nem egyértelmű, hogy miről van szó, de annyi azért látható, hogy az élelmiszer áráról van szó. Valahol hallottam, hogy ezt kiszámították a mai szempontokra nézve, és állítólag az itt leírtak kb. annyit tesznek, hogy az ember egy teljes napi munkájának bérével tud csak majd megvenni egy kiló kenyeret. Na most mielőtt valaki félrenyelné a kávéját, még egyszer mondom, hogy ez nem aggodalmat keltő dolog, emiatt nem problémázni kell, ez a nyomorúság idején lesz, már az elragadtatás után, vagyis minket (mármint a ténylegesen újjászületett, nem pusztán vallásos keresztényeket) nem fog érinteni. Ezért aztán a világgal ellentétben amikor azt látjuk, hogy meglepő hirtelenséggel mennek fel az árak, mi nem kezdünk el szédelegni, hogy "Jaj, most mi lesz?!", hanem pont hogy fellelkesedhetünk, mondván: "Hé, így drágul minden? Király, akkor ez már a harmadik pecsétkor jelentkező durva infláció előjele, hamarosan repülünk innen az Úrhoz:)!" Ha pedig valakinek mégis hibbantságnak tűnik ez a hozzáállás, hadd idézzem magát Jézust azzal kapcsolatban, hogy hogyan is kell erről gondolkodnunk:

"Azért azt mondom néktek: Ne aggodalmaskodjatok a ti éltetek felől, mit egyetek és mit igyatok; sem a ti testetek felől, mibe öltözködjetek. Avagy nem több-é az élet, hogynem az eledel, és a test, hogynem az öltözet? Tekintsetek az égi madarakra, hogy nem vetnek, nem aratnak, sem csűrbe nem takarnak, és a ti mennyei Atyátok eltartja azokat. Nem sokkal különbek vagytok-é azoknál? Kicsoda pedig az közületek, aki aggodalmaskodásával megnövelheti termetét egy arasszal? Az öltözet felől is mit aggodalmaskodtok? Vegyétek eszetekbe a mező liliomait, mi módon növekednek: nem munkálkodnak, és nem fonnak; de mondom néktek, hogy Salamon minden dicsőségében sem öltözködött úgy, mint ezek közül egy. Ha pedig a mezőnek füvét, amely ma van, és holnap kemenczébe vettetik, így ruházza az Isten; nem sokkal inkább-é titeket, ti kicsinyhitűek? Ne aggodalmaskodjatok tehát, és ne mondjátok: Mit együnk? vagy: Mit igyunk? vagy: Mivel ruházkodjunk? Mert mindezeket a pogányok kérdezik. Mert jól tudja a ti mennyei Atyátok, hogy mind ezekre szükségetek van." (Máté 6:25-32)

Láthatjuk hát, hogy teljesen biblikus a világ legnagyobb nyugalmával nézni erre. Érintőlegesen pedig még annyit említenék meg, hogy a harmadik pecsétet a második előzi meg (ki hitte volna...:)), a második pecsét felnyitásakor pedig egy óriási háború lesz:

"És mikor a második pecsétet felnyitotta, hallám, hogy a második lelkes állat ezt mondá: Jöjj és lásd. És előjöve egy másik, veres ló, és aki azon üle, megadaték annak, hogy a békességet elvegye a földről, és hogy az emberek egymást öljék; és adaték annak egy nagy kard." (Jelenések 6:3-4)

Ezt csak azért tartom némiképp lényegesnek, pontosabban reményt keltőnek, mert ugye most erősen valószínűnek tűnik, hogy az oroszok megszállják Ukrajnát, amely szándék olyan nemzetközi feszültségeket szült, hogy sokak szerint ez az invázió akár a harmadik világháború kezdetéhez is vezethet. Ily módon talán már látható is, hogy miért izgatott annyira sok-sok végidőket figyelő testvérünk: azért, mert ez a háború akár meg is egyezhet azzal, ami a második pecsét feltörése után jön. Ezt persze száz százalékra nem tudhatjuk, viszont azt ténylegesen látjuk, hogy a harmadik pecsét történéseinek előjelei egyre erősödnek, emellett akár a második is itt lehet a kanyarban, ha pedig ezek tényleg ilyen közel vannak, akkor az annyit jelent, hogy az Úrhoz való elragadtatásunk még közelebb van:)! Abban pedig biztosak lehetünk, hogy úgy lesz, ahogy meg van írva, mert Isten nem hazug! Én sem tudom, hogy mennyi ideig lehet ezt még húzni, de a folyamat elkezdődött és nem visszafelé fog haladni, hanem előre a beteljesülés felé, mígnem valóban megtörténik, méghozzá pontosan az ígéret szerint, akkor pedig nem fogunk emlékezni többé a várakozás fájdalmas nehézségére, hiszen minden könnyet letöröl Ő a szemünkről. Arról nem is beszélve, hogy a gonoszokat is mindenestül eltörli majd a Föld színéről, miután minket biztonságba helyezett... úgyhogy a világ csak remegjen, hisz nem is tehet másképp, mi viszont teljes bizalommal örvendjünk, hiszen közel van Jézus!

(2022. 02. 16.)

17 megtekintés

Friss bejegyzések

Az összes megtekintése

Friss imaválasz és útmutatás

Mint ahogy arról korábban már többször is írtam, időről-időre előfordul, hogy Isten tanácsát kérem valamiben, hogy hogyan tovább. Ha pedig épp nincs válasz, akkor azt úgy értelmezem, hogy ez rám lett

Egy rövidke bizonyság

Az imént történt, gondoltam megosztom, mert nagyon jó: imádkoztam Istenhez néhány dologgal kapcsolatban, többek közt bocsánatot kértem, amiért néhány nappal ezelőtt egy kissé megrettentem a világra né

Leomlott az ördögi emlékmű

Ennél remekebb hírre talán nem is ébredhettem volna a hetedik hónap hetedik napján: a Georgia Guidestones összeomlott:)!!! Aki nem tudná, hogy mi (volt) ez, keressen rá, olvasgasson utána, a lényeg rö

Post: Blog2_Post
bottom of page