top of page

Kérni Jézust, hogy a szívünkbe költözzön?

A videó magyar szövege:

Üdv, a nevem Robert Breaker, egy rövid videóval szeretném érinteni ezt a kérdést, amelyet mostanában többen is feltettek nekem. Ez egy olyan téma, ami ellen rendszerint elég erősen szoktam prédikálni, de ezek szerint mostanában egy kissé megfeledkeztem róla. Így tehát szeretném tisztába tenni ezt a kérdést, ami így szól: van-e üdvösséged azáltal, hogy megkéred Jézust, hogy a szívedbe költözzön? Mostanság ez egy népszerű mondás, ha több gyülekezetbe is elmész vagy több prédikátort is meghallgatsz, hallhatod, amint olyasféléket mondanak, hogy ha üdvözülni szeretnél, csak kérd Jézust, hogy a szívedbe költözzön, invitáld őt a szívedbe, de úgy is mondják, hogy hívd Jézust az életedbe. Sokan tehát azt mondják közülük, hogy az üdvösségért a szívedbe kell hívnod Jézust. A Bibliában ez hol van? Tudtad, hogy ha elolvasod a Bibliát és végigmész az egész Újszövetségen, egyetlen egy verset sem fogsz találni sehol, sehol az egész Bibliában, ami azt tanítaná, hogy egy bűnösnek Jézust kérnie kellene, hogy a szívébe költözzön? Nincs ilyen vers.

Nem olyan rég készítettem egy videót "Kérni az evangéliumot vagy bízni benne?" címmel, illetve egy másikat, ami emlékeim szerint "Kérni az engesztelő áldozatot, vagy elfogadni?" Ezekben végigmentem a Biblián és megmutattam, hogy mi is az üdvösség, az üdvösség pedig hitből van. Jézus meghalt a kereszten, a vérét ontotta a bűneink miatt, a Biblia szerint a véráldozat engesztelése által van az üdvösség. Az egész Jézus Krisztus drága véréről szól, amit a kereszten ontott ki. És ez a vér által való engesztelés az, ami megment minket. Az üdvösséghez Krisztushoz kell járulnunk és hitből, hit által kell elfogadnunk azt. A Biblia azt mondja, hogy hit által van üdvösséged, hit által menekültél meg. Egy másik bibliai kifejezés, amit különösen szeretek erre, az a bizalom: megbízni benne. Ez is egy szinonimája. Megbízol Krisztus bevégzett munkájában, ebbe veted a bizalmadat, és megmenekültél. Üdvösséged van.

Van tehát a Bibliában bárhol, akárhol olyan vers, hogy "Hát, ha szimplán csak kéred Istent, hogy mentsen meg, akkor üdvösséged van", vagy hogy "Csak kérd Jézust, hogy költözzön a szívedbe, és üdvözültél"? Nem, ami azt illeti, nincs ilyen egy sem. De hadd mutassam meg ezt a részt az Efézus 3:17-től:

"Hogy lakozzék a Krisztus a hit által a ti szívetekben, a szeretetben meggyökerezvén és alapot vevén, hogy megérthessétek minden szentekkel egybe, mi a szélessége és hosszúsága és mélysége és magassága az Isten jóvoltának"

...és sorolja mindezt tovább. De a 17. versben azt mondja, hogy lakozzék Krisztus a szívetekben... hogyan kerül Jézus a szívedbe? Azért, mert megkérted Jézust, hogy költözzön a szívedbe, vagy mert hittél és az evangéliumba vetetted a bizalmadat, és ezután lakozik a szívedben? Világos, hogy az üdvösség nem azáltal van, hogy megkérjük Jézust, illetve beinvitáljuk, hogy jöjjön, hanem azáltal, ha hiszel és Őbelé vetetted a bizalmadat. Róma 1:16-tól:

"Mert nem szégyellem a Krisztus evangéliumát; mert Istennek hatalma az minden hívőnek üdvösségére, zsidónak először meg görögnek. Mert az Istennek igazsága jelentetik ki abban hitből hitbe, miképpen meg van írva: Az igaz ember pedig hitből él."

Azt olvassuk, hogy "hitből hitbe". Mit jelent ez? Jézus Krisztusról azt is írja, hogy Ő az Isten Báránya, aki elveszi a világ bűneit. Az Isten Báránya tehát Jézus Krisztus. És mint Bárány, értünk való Bárány, a vérét ontotta és meghalt a kereszten. Ezen a mai napon pedig abban a vérben kell lennie a hitünknek, annak a Báránynak a vérében, Jézus Krisztus vérében. Amikor pedig Krisztus vér általi engesztelésébe vetjük a hitünket - ahogy a Róma 3:25-ben is mondja: "hit által, az Ő vérében" -, amikor az Ő vérében bízunk, ekkor lép be a Bárány. A miénk lesz Jézus. Mondhatjuk, hogy ekkor Jézus a szívünkbe jön. De hitből, nem pedig kérésből vagy invitálásból, hogy bejöjjön.

Jézus tehát az Isten Báránya, az Ószövetségben pedig ott voltak az ószövetségi áldozatok. Az ószövetségi törvény alatt ha egy ember vétkezett, vinnie kellett egy bárányt, és meg kellett ölnie, a vérét kellett ontania. A bárány vére kiöntetett - rengeteg vér jött ki abból a kicsike bárányból -, a Biblia pedig azt mondja, hogy ezt kell tenniük bűnért való engesztelésül (3Mózes 17:11). Ha jól emlékszem, akkor a negyedik fejezetben beszél arról, hogy hogyan kell az embernek Istenhez mennie az ószövetségi törvény alatt. Emlékezzünk, hogy az Ószövetség Jézus halála előtt volt, a Zsidókhoz ír levél pedig elmondja, hogy egy végrendelet -testamentum - csak az illető ember halála után érvényes, ma tehát mi az Újszövetség az Újtestamentum alatt vagyunk, Az Újszövetség pedig mindenestül a kegyelemről szól. Mindenestül a Krisztus vére által való engesztelésről szól, és arról, hogy Jézusban kell bíznunk az üdvösségért. Az Ószövetségben azonban egy másik vér volt és egy másik bárány, és egy másféle hit. Nem a Jézus vérébe vetett hit volt, hanem egy állatáldozat vérébe.

Az ember tehát megölte ezt az ótestamentumi bárányt, a Biblia pedig azt mondja: "hitből hitbe". Az Ószövetségben egy bárány vérébe vetették a hitüket. Ez a bárány pedig Jézus előképe volt. A negyedik fejezetben tehát azt mondja, hogy el kellett vágniuk annak a báránynak a nyakát. Fel kellett ajánlani a papnak, a pap pedig felfogta a vérét és felajánlotta az oltáron. Az áldozatot bemutató ószövetségi ember ennek a báránynak a vérében bízott.

Hogy van tehát, hogy némelyek azt prédikálják, hogy kérd Jézust a szívedbe? Az Újszövetség sehol nem utasít minket arra, hogy menjünk oda Jézushoz és mondjuk azt, hogy "Jézus, megnyitom a szívem és kérlek, hogy gyere be". Az üdvösség a Bárány vérébe vetett bizalomból van. Az ószövetségben pedig az akkori bárány vérébe vetették. Amikor a bárányt odavitték a sátorhoz, hogy megáldozzák, hogy megöljék azt a kis bárányt és nézzék, ahogy a vér kifolyik, senki sem kezdett el imádkozni, hogy "Ó, te kicsi bárány, kérlek, gyere a szívembe". Ez elég fura lett volna, nem így van? Vegyük észre, hogy Isten a vérbe vetett hitet követelte meg az üdvösségért, nem pedig az életünkbe vagy a szívünkbe való invitálás által. Bíztál a vér által való engesztelésben vagy sem, erről volt szó. Ugyanez áll Krisztus vérére is. Miért van akkor, hogy sokan azt mondják manapság, illetve arra vezetik a bűnösöket, hogy úgy lesz üdvösségük, ha Jézust a szívükbe hívják? Honnan van ez? A Bibliából semmiképp. A Jelenések 3:20 az egyetlen vers, amivel bizonygatni próbálják. Nézzük, hogyan forgatják ki ezt a részt:

"Ímé az ajtó előtt állok és zörgetek; ha valaki meghallja az Én szómat és megnyitja az ajtót, bemegyek ahhoz és vele vacsorálok, és ő Énvelem."

Erre pedig azt mondják, hogy ez az ajtó a szíved ajtaja, a szívednek van egy ajtaja, és ha kinyitod ezt az ajtót Jézusnak, akkor Jézus bejön a szívedbe. De hol mond itt olyat, hogy hívd Jézust a szívedbe? Sehol. Ettől függetlenül ők azt mondják, hogy látod, itt a szíved ajtaja, Ő pedig egyből bejön, ahogy kinyitod az ajtaját. Úgy hangzik ez, mint egy biblikus tan? Nem éppen. Nézzük meg a szövegkörnyezetet a 13. verstől:

"Akinek van füle, hallja, mit mond a Lélek a gyülekezeteknek. A Laodiczeabeli gyülekezet angyalának is írd meg: (...)"

Itt tehát egy konkrét gyülekezetnek írja, amikor Jézust azt mondja, hogy itt áll az ajtóban és zörget. Jézus Krisztus nem azt mondja, hogy ott állok a szívednél és kopogtatok, mert be szeretnék jönni. Egy gyülekezet ajtajánál áll, egy gyülekezet ajtaján kopogtat, ha valaki Ővele akarna lenni és kinyitná az ajtót, nem pedig a szív ajtajánál.

Tehát ez a tanítás, miszerint kérni kell Jézust, hogy a szívünkbe költözzön:

1. Nem bibliai tan.

2. Nincs benne a Szentírásban.

3. Megtöri az Ószövetségi előképet.

4. Megkerüli a Jézus Krisztus vére által való engesztelést.

Sok ilyen emberrel találkoztam, aki azt mondta, hogy "csak kérd Jézust, hogy a szívedbe költözzön", de sohasem mondják el az evangéliumot. "Csak kérd Istentől az üdvösséget és üdvözülsz", de mi van az evangélium prédikálásával? Nem az evangéliumban kellene bíznod?

Mindenesetre sokan felismerték, hogy ez az "Invitáld Jézust a szívedbe"-szöveg csupán ember által létrehozott, hamis evangélium. Emberek kezdték el prédikálni olyan ötven-hatvan évvel ezelőtt, de a Biblia nem tanítja. Ma is lehet találni jó írásokat ezzel kapcsolatban, ott van például a "Hét ok arra, hogy miért NE invitáljuk Jézust a szívünkbe - az üdvösség feltételeinek tisztázása", néhány éve találkoztam vele, egy michigani gyülekezet adta ki. Vannak tehát emberek, akik ismerik az üdvösség igazi evangéliumát, ami az 1Korintus 15:1-4, az üdvösség abból van, hogy hiszünk abban, amit Jézust tett és abba vetjük a bizalmunkat, nem pedig abból, hogy beinvitáljuk a szívünkbe, vagy épp az életünkbe.

Beszéltem ma reggel egy illetővel, aki felhívott telefonon és erről kérdezgetett. Azt mondta: "Breaker testvér, én tudom az igazságot, de így is annyira fárasztó hallani, ha egy pásztor olyat mond az embereknek, hogy kérjék Jézust, hogy jöjjön a szívükbe, utálom ezt hallani, mert nincs ilyen a Bibliában. Mit tegyek? Akárhová megyek, mindenhol hallom, hogy az emberek ezt mondják. Miért mondják ezt, ha nincs a Bibliában?" Ez jó kérdés. Mindenesetre megkért, hogy erről készítsek egy videót, és így is tettem. Azért, mert megvan a veszélye annak, ha Jézust arra kéred, hogy a szívedbe jöjjön, és szeretném, ah megértenétek, mi ez a veszély.

Lapozzunk a Korintusiakhoz írt második levélhez. El fogok mondani egy bizonyságot is, illetve arról fogok beszélni, hogy a "Kérd Jézust a szívebe" evangéliuma nem azonos Jézus Krisztus evangéliumával. Ez egy kitalált, mesterségesen létrehozott evangélium. Ki találta ki? Valószínűleg az ördög. Mert mint ahogy mondtuk, a Bibliában nem található meg, a Szentírás sehol nem ír ilyet, hogy kérd Jézust, hogy a szívedbe jöjjön, megmutattam az Efézus 3:17-ből, hogy Jézus hit által jön a szívedbe. Abban a pillanatban, hogy Jézus vér által való engesztelésébe veted a hited, abban a pillanatban jön Jézus a szívedbe, nem amikor kéred vagy behívod. Minden azon áll vagy bukik, hogy az Ő vérének erejében bízol-e, ha ezt megtetted, innentől fogva megmenekültél, innentől van üdvösséged.

Sok évvel ezelőtt találkoztam egy emberrel, aki megváltott hívőnek vallotta magát, és elbeszélgettem vele, kérdeztem a megtérése előtti életéről. Erre ő azt felelte, hogy a megtérése előtt gyakorló... nem is tudom, mi erre a pontos kifejezés, boszorkánymester? Mindenesetre boszorkányságot űzött, démonokkal, ördögökkel kommunikált. Elmesélte, hogyan használta ezeket a bűbájokat, kántálásokat, mindezt a sok okkult dolgot, és elmondása szerint a boszorkányság annyit tesz, mint démonokkal beszélni és üzleteket kötni velük. Azt mondod a démonnak, hogy ezt és ezt teszem meg neked, ha te ezt és ezt intézed el nekem. Kommunikálnak és egyezségeket kötnek, lényegében ez a boszorkányság. Egyezséget kötni, bizonyos szavakat kimondani, varázslásokat vetni, hogy megidézzék, majd pedig megállapodjanak, hogy ő megteszi, amit kérnek tőle, de hogy megtegye, azért cserébe valamivel fizetni kell. A boszorkányság persze gonoszság, alávaló istentelenség. Borzalmas, teljes szívemből gyűlölöm, és hálás is vagyok, amiért az illető végül megtért és megmenekült, ő maga is ezt mondta, hogy a boszorkányság borzasztó dolog és hálás, amiért megtért és megszabadult tőle. Mindenesetre mondtam neki, hogy lenne egy kérdésem. Van egy Igeszakasz a Bibliában, a 2Korintus 11:4, ami mindig elgondolkodtatott. Odalapoztunk ehhez a részhez, ahogy most is megtesszük... sőt, kezdjük inkább a 3. verstől:

"Félek azonban, hogy amiként a kígyó a maga álnokságával megcsalta Évát, akként a ti gondolataitok is megrontatnak és eltávolodnak a Krisztus iránt való egyenességtől."

Tehát Pál apostol itt azon aggódik, hogy az ördög megrontja és eltántorítja az emberek elméjét a Krisztusban való egyszerűségtől (Az angol King James-változatban a "Krisztus iránt való egyenességtől" helyett "Krisztusban való egyszerűségtől" olvasható - a ford. megjegyzése). A Krisztusban való egyszerűségtől - az üdvösség annyira egyszerű! Szívből való hit és bizalom, amit Jézus bevégzett munkájába vetünk. És amikor hiszel, akkor jön Jézus a szívedbe. Pál pedig azt mondja, hogy az ördög nem adja fel, el akarja téríteni az embereket ettől az egyszerűségtől, és a maga evangéliumát akarja terjeszteni. Nézzük, mit mond a negyedik vers:

"Mert hogyha az, aki jő, más Jézust prédikál, akit nem prédikáltunk, vagy más lelket vesztek, amit nem vettetek, vagy más evangéliumot, amit be nem fogadtatok, szépen eltűrnétek."

Pál apostol tehát arra figyelmeztet minket... mire figyelmeztet? Azt mondja:

- egy másik Jézus

- egy másik lélek (aki nem a Szentlélek)

- és egy másik evangélium

Figyelmeztet minket és azt mondja, hogy sátán, az ördög félre akar vezetni minket az evangélium egyszerűségétől. Az evangélium egyszerű. Az evangélium az, hogy amint hiszel, üdvözülsz. Az üdvösség kegyelemből, hit által van, a Krisztus bevégzett munkájába vetett hitből és bizalomból.

Megmutattam tehát ezt a részt ennek az illetőnek, aki ördögökkel kommunikált, és azt mondtam neki, hogy "A Biblia itt egy másik Jézusról, egy másik lélekről, egy másik szellemről beszél. Te azt mondtad, hogy démonokkal és ördögökkel álltál kapcsolatban. Mindig kíváncsi voltam erre, erre válaszolj nekem: van-e olyan démon, akit Jézusnak neveznek?"

Tudjátok, hogy mit mondott erre? Nagyon meglepett a válasza, egész elkerekedtek a szemeim, döbbenetes. Kérdeztem tőle, hogy van-e olyan démon, aki azt mondja, hogy "hívj Jézusnak", mire ő: "Meglep, hogy ezt kérdezed, sokszor találkoztam sokféle démoni lélekkel és sok olyan volt köztük ezt kérte tőlem, hogy Jézusnak hívjam". Azt mondta, hogy nem is egy ilyen volt, hanem sok-sok különböző ördög, aki azt akarta, hogy nevezze őket Jézusnak. Teljesen ledöbbentem.

A Biblia tehát figyelmeztet minket egy másik Jézusra és egy másik lélekre. Ezek a démonok pedig ott vannak és azt akarják, hogy a "Jézus" néven szólítsák őket. Ők a "másik Jézus". Kérdeztem tőle, hogy "akkor tehát tényleg vannak démonok, akik Jézusnak hívatják magukat?", mire ő: "Így van". Én pedig feltettem neki még egy kérdést: "Uram, mégis hogyan lesz valakinek démonja?" Tudjátok, hogy mit válaszolt? "Érdekes, hogy ezt kérdezed... a démonok nem jönnek és mennek bele az emberekbe csak úgy. Annak alapján, amit megtudtam és amit első kézből, személyesen is láttam, úgy azt mondanám, hogy egy embernek kérnie kell, hogy démonizált legyen".

Amikor ezt kimondta, egyből felgyulladt bennem a vészvilágítás. Így már értem... a Biblia másik Jézusra, másik szellemre és másik evangéliumra figyelmeztet. Az üdvösség valódi evangéliuma az, hogy bízz Jézus vérében és üdvösséged van. Erre jött az ördög, létrehozta a saját evangéliumát, amiben azt mondja, hogy "Hé, csak hívd Jézust a szívedbe!" Melyik Jézust?! Te lehet, hogy a valódi Jézusra gondolsz, de lehet, hogy épp egy démon álldogál ott arra várva, hogy bejöhessen, hogy azt mondhassa: "Hé, hát én Jézus vagyok, már jövök is!"

Kérdeztem ettől az embertől még valamit: mi az, amitől a démonok elmenekülnek? Mi az, amivel meg lehet tőlük szabadulni annyira, hogy többé nem háborgatnak? Van bármi, amit tehetsz vagy mondhatsz, amitől egy démon elmegy és vissza se jön? "Ez is érdekes, hogy szóba hoztad, mert mielőtt megtértem volna és találkoztam olyanokkal, akik kereszténynek vallották magukat. Bármikor megemlítették Jézus Krisztus vérét, azt láttam - mivel akkor még láttam a szellemvilágot -, hogy a démonok elfutottak. Szó szerint nekiiramodtak és olyan gyorsan tűntek el, ahogy csak tudtak. Gyűlölték Jézus Krisztus véráldozatának tanítását".

Összegezzük tehát: olyan korban élünk, amikor az emberek hitehagyásban élnek és eltévelyedtek Krisztus evangéliumának igaz prédikálásától. Az igazi evangélium az 1Korintus 15:1-4, Krisztus meghalt, eltemették és a harmadik napon feltámadt az Írások szerint, és hogyan tette ezt? A vérének kiontatásával, a vére szerzett engesztelést. Én is azt látom, amit sokan mások is látnak manapság, hogy az emberek ahelyett, hogy ezt az evangéliumot prédikálnák és Krisztus vér által való engeszteléséhez vezetnék az embereket és azt mondanák, hogy "Hahó, Róma 3:25, bízz Jézus vérében", ehelyett sok úgynevezett keresztény inkább kompromittálja a Bibliát, inkább a Róma 10:13-hoz mennek, vagy valamely más vershez, ami nem említi a vért, és azt mondják a bűnösöknek, hogy "Szeretnél üdvözülni? Hívd Jézust a szívedbe!" De hogyha nem prédikálod nekik az evangéliumot és a vér által való engesztelést, akkor honnan tudod, hogy az ember, aki ekkor a szívébe hívja Jézust, ezzel együtt nem fog egy démont magába hívni, ami éppen ott várakozik? Nem tartod ezt ijesztőnek? Ha megkéred Jézust, hogy a szívedbe költözzön, szó szerint egy démont kérhetsz meg arra, hogy beléd menjen. Nem borzalmas ez?

Hogyan kerüljük hát el ezt a másik evangéliumot, ezt a másik szellemet és ezt a másik Jézust? A válasz egyszerű: prédikáld a Krisztus vérével való engesztelést. Így már nem lesz semmi félreértés, amely által egy démon bejöhet, mivel a démonok nem akarnak ott sertepertélni, amikor valaki Jézus véréről beszél, ámen?

Nagyon fárasztó és rémes hallanom, ahogy manapság ezt a másik evangéliumot prédikálják, és az az igazán szomorú, hogy mindenütt ez megy, mindenhol. Emlékszem, hogy még gyerekként is ezt mondogatták nekem, hogy "csak kérd Jézust, hogy a szívedbe költözzön", én pedig mindig azon gondolkodtam, hogy hol van ez a Bibliában? Így nőttem fel, egész életemet gyülekezetekben töltöttem és annyiszor, annyi helyről hallottam ezt, annyi olyan embertől, akik kereszténynek mondták magukat. Több különböző gyülekezetben is megfordultam, baptista, metodista, pünkösdi-karizmatikus, felekezettől független gyülekezetekben is, néha földrajzilag is eltérő helyeken, és mindig ugyanez az evangélium ment, a bibliaival ellenkező evangélium: "hívj Jézust a szívedbe".

Visszagondolva talán éppen ezért van, hogy a Gyülekezet ma ennyi hithagyás, tévtanítás közt van. Negyvenkét éves vagyok, vagyis minimum az elmúlt negyven év óta fújják ezt az emberek, meginvitálva egy démont, hogy beléjük menjen. Tudjátok, mit mond a Biblia? Figyelmeztet minket erre, Pál kifejezetten szóba is hozza. A hitehagyás az igazságtól való eltévelyedés. Miért tévelyednek el az emberek az igazságtól? Egyszerű a válasz: mert nem a megfelelő Jézushoz mennek, nem a megfelelő evangéliumhoz, sem pedig a megfelelő Szellemhez. Sokan ma egyáltalán nem prédikálnak arról, hogy az üdvösség a vér által való engesztelésből van. Az evangélium helyett csak annyit mondanak, hogy "csak kérd Jézust, hogy mentsen meg". Miért nem azt mondják neked, amit a Biblia mond? Bízz Jézusban, és Ő a hited miatt jön a szívedbe. Miért mondanak egy másik evangéliumot? Mert démoni szellemek vezetik őket. Nézzük, mit mond az 1Timóteus 4-ben:

" A Lélek pedig nyilván mondja,"

És itt nagybetűs Lelket ír, a Szentlélekről, a megfelelő Lélekről beszél...

"hogy az utolsó időben némelyek elszakadnak a hittől,"

Ez tehát az evangéliumtól való elszakadás, a hittől, amely által üdvösséged van...

"hitető lelkekre és gonosz lelkek tanításaira figyelmezvén."

Eszerint tehát vannak hitető lelkek odakinn, gonosz, démoni lelkek, én úgy fogom nevezni őket, ahogy a Biblia is teszi: ördögöknek. Mások démonoknak nevezik őket, mindenesetre odakinn vannak és nem akarják, hogy az embereknek üdvössége legyen. A sátán pedig azon igyekszik, hogy az ő evangéliuma nagyon hasonló legyen a bibliai evangéliumhoz. Ha odamennénk valakihez és azt mondanánk, hogy "hívd Jézust a szívedbe", mégis ki gondolná, hogy ez valójában ördögi beszéd? Olyan szépen hangzik, nem igaz? "Hé, barátom, csak hívd Jézust a szívedbe és minden rendben lesz". És mégis azzal járhat, hogy az illetőbe szó szerint egy démon költözik, becsapják és arra vezetik, hogy magába hívjon egy ördögöt, ha előtte nem prédikálják neki a Krisztus vére által való engesztelést.

Elmondtam mindezt annak is, akivel telefonon beszéltünk, mire ő "A nemjóját, ezekről sose hallottam korábban, miért nem erről készítesz egy videót, miért nem figyelmezteted az embereket, hogy ne invitálják Jézust a szívükbe, hanem inkább szívükből bízzanak Jézusban?" A sátán hamis evangéliuma tehát, hogy KÉRD Jézust, hogy a szívedbe költözzön, a valódi evangélium pedig az, hogy a szíveddel bízz az evangéliumban, Jézus vérében. A különbség tehát világos. Ha a vérrel való engesztelés nélkül mész oda Jézushoz, honnan tudod, hogy a valódi Jézus az? Ha egyszerűen csak kéred Jézust, hogy költözzön a szívedbe, az is lehet, hogy egy ördögöt, egy démont kérsz erre. És talán meg is teszi. De ha az üdvösség bibliai módján közelítesz, a Krisztus vére által való engesztelés útján és az Ő vérében bízol, akkor semmilyen mód nincs arra, hogy valaha is démoni megszállott legyél, nem létezik, hogy onnantól kezdve valaha is ördög legyen benned, hanem valóban Jézus lesz az, aki a szívedben fog lakozni. Az egyik módon egy másik Jézus is lehet a szívedben - el tudod képzelni, hogy egy másik Jézus van a szívedben, mert te kérted? A valódi Jézus hit által jön a szívedbe. Milyen hit által? A Jézus Krisztus vérének erejébe vetett hit által.

Remélem, hogy ez így száz százalékig világosság tette, hogy ha valakitől azt hallod, hogy "hívd Jézust a szívedbe", akkor olyan evangéliumot prédikál, ami nincs benne a Bibliában. Egy modern evangéliumot, ami ördögi, valószínűleg egyenesen a sátántól, valami, amit az ördög talált ki, nem pedig amit a Biblia Istene. És végül pedig: egy vér nélküli evangéliumot. Szeretem így nevezni, a régi pásztorom, a jó öreg Peter Ruckman is így hívta, ő hozta be ezt a kifejezést, hogy "vértelen evangélium". Az édesapám nagyon szerette hallgatni, ő is mindig a vértelen evangélium ellen prédikált. "Kérd Jézust, hogy a szívedbe költözzön", a vértelen evangélium. Mi az üdvösség igazi evangéliuma? 1Korintus 15:1-4, a "vérfoltos" evangélium, ez a kifejezés már talán az én fejemből pattant ki, így hívom a valódi evangéliumot. Krisztus vérének evangéliuma. Ez az, amit a sátán és az ördögök a legjobban gyűlölnek, a drága vér, amit Jézus kiontott.

Hadd zárjam azzal, hogy megkérdezem tőled: a megfelelő evangélium van meg neked? A megfelelő Jézus van meg neked? A megfelelő Szellem van meg neked? A megfelelő üdvösségi terv van meg neked? A tiéd a vér? Jézus valóban a szívedben van? Netán lehetséges, hogy egy gonosz szellem van ott? Könnyű megtudni, hogy melyik: ha a valódi Jézus és a valódi Szellem van meg neked, akkor egy ehhez hasonló evangéliumi üzenet hallatán örömben tör ki a szíved és azt mondod, hogy: "Ámen! Az igazat mondja!" Ha pedig hallasz egy ilyen üzenetet és dühös leszel tőle és azt gondolod, hogy "Brr, nem tetszik, hogy ezt prédikálja, el se akarom hinni, hogy ilyeneket mond...!", akkor könnyen lehet, hogy a benned lévő démon vált ingerültté, mivel gyűlöli, ha a vérről való beszédet kell hallania. De akkor ehhez mit szólsz? Jöjj Jézushoz a megfelelő módon, úgy, hogy a Krisztus vére általi engesztelésben bízol, és hit által engeded be a szívedbe a valódi Jézust. Többé ne egy másik Jézusban bízz, Jézus nem akkor jön a szívedbe, amikor megkéred erre, akkor jön a szívedbe, miután a vére által való engesztelésben bíztál. Köszönöm a figyelmet, találkozunk legközelebb.

(2022. 09. 19.)

14 megtekintés

Friss bejegyzések

Az összes megtekintése

Friss imaválasz és útmutatás

Mint ahogy arról korábban már többször is írtam, időről-időre előfordul, hogy Isten tanácsát kérem valamiben, hogy hogyan tovább. Ha pedig épp nincs válasz, akkor azt úgy értelmezem, hogy ez rám lett

Hogyan meneküljünk meg a pokoltól?

Hogyan meneküljünk meg a pokoltól (Az egyetlen út a Mennybe) https://www.youtube.com/watch?v=PFMc11gIMeM A videó szövege magyarul: Ezt mondja Isten Igéje a Róma 3:23-ban: "Mert mindnyájan vétkeztek, é

Egy rövidke bizonyság

Az imént történt, gondoltam megosztom, mert nagyon jó: imádkoztam Istenhez néhány dologgal kapcsolatban, többek közt bocsánatot kértem, amiért néhány nappal ezelőtt egy kissé megrettentem a világra né

Post: Blog2_Post
bottom of page