top of page

Két érdekesség a görögből

"Mert nemzet támad nemzet ellen, és ország ország ellen; és lesznek éhségek és döghalálok, és földindulások mindenfelé." (Máté 24:7)


Itt a "nemzet" szó az eredetiben az "ethnos", ebből a szóból származik ma az "etnikai csoport" kifejezés. Ez isteni (he-he:)) módon előrevetítette most a végidőkben tomboló elmebeteg fajgyűlöletet, amit elsősorban az Államokban lehet megfigyelni. A gyerekeknek pl. azt tanítják, hogy ha fehérek, akkor ők eredendően gonoszak, hogy egy fekete nem lehet rasszista, hadd ne soroljam, ezekről gondolom úgyis mindenki tud, látta a felvételeket, látja a nézet erőltetését a médiában, miegymás. Magyarországon mondjuk nem tudom mennyire megfigyelhető ez, a közösségi média gyűlöletes számomra, úgyhogy ott nem szoktam időzni, de mivel az agymosás már globális, gondolom hozzánk is igyekeznek behozni. Én mindenesetre csak egy agyroggyant fickó nyilatkozatával találkoztam, aki valami olyasmit mondott, hogy ha lehántjuk a társadalomról a homokosokat, a transzvesztitákat (itt felsorolt még pár aberrációt) és a színes bőrűeket, akkor középen egy rémisztő képződmény marad, a keresztény, fehér férfi:). Nem szó szerint idéztem, de a lényege ez volt. Milyen elképesztően, egyúttal megmosolyogtatóan ostobák ezek az emberek...:) Viszont ebből a kereszténygyűlöletből is látszik, hogy az egész mögött sátáni, természetfeletti indíttatás áll (Efézus 2:1-3), de amit ezzel végeredményben mondani akartam, hogy a Biblia még annál is igazabb és még annál is pontosabban megmondott mindent előre, mint ahogy azt az ember elsőre gondolná. Hát igen, Aki tud, az tud... szórakoztató lesz nézni ezt a sok istengyűlölőt, amikor majd oda kell állniuk Jézus elé és úgy beégnek majd, ahogy kell - nyilván azt preferálnám, ha inkább megtérnének, ez az imám is értük, de ha nem hajlandók rá, akkor nyilván teljesedjen be rajtuk a maguk választotta ítélet és bűnhődjön meg minden gonosz. És bizony dicsőséges lesz látni, ahogy az összes gyilkos, tolvaj, csaló, gyermeket megrontó, erőszaktevő, emberrabló-, és kereskedő, hamis vallásokat, hamis kereszténységet tanító és valló, az igazságot megvető, de a hazugságban és gonoszságban gyönyörködő végül mind-mind hiánytalanul meglakol. (2Tesszalonika 2:12)


Hopp, kicsit elkalandoztam, a másik érdekesség:


"Lámpás fénye sem világít többé benned, vőlegény és menyasszony hangja sem hallatszik többé benned, a te kereskedőid voltak a föld urai, és boszorkányságod babonázta meg mind a népeket." (Jelenések 18:23)


Itt a "boszorkányság", amivel a nagy babilon babonázza meg a népeket, a görögben "farmakiah", innen jön a farmakológia, azaz a gyógyszertan, gyógyszerészet. Hmm... gyógyszerészet, amivel megbabonázzák az összes népet? Érdekes kapcsolat, azt hiszem nem kell mondanom, hogy melyik most látható jelenséget mutatta meg nekünk Isten mindenható ereje és tudása már akkor:). Szóval aggodalomra semmi ok, Isten előre tud mindent, előre közölt is mindent, meg lehet nyugodni, nem kell félni a sátánnak benyaló földi hatalmak impotens fenyegetőzéseitől (se azoktól, akik elhitték a hazugságaikat), csak annyit tudnak tenni, ami meg van engedve nekik Isten által, hogy minél inkább megmutatkozzék az Ő dicsősége, illetve hogy mi magunk is még inkább növekedjünk az Őbenne való bizalomban, illetve magában Jézusban. Csak húzódjunk oda Őhozzá és a világ legnagyobb nyugalmával és bizalmával támaszkodjunk az Ő szépséges tökéletességére, az Ő hiánytalan és páratlan szeretetére és óvására, amivel irántunk, az Ő gyermekei iránt van a Krisztus Jézusban, már persze ha egyedül abba vetettük a bizalmunkat és az örök életre való reménységünket, amit Ő tett értünk, nem pedig abba, amit mi tettünk vagy tehetnénk. (1Korintus 15:1-4, Efézus 2:8-9, Zsoltárok 103:13, Zsidók 10:14, 1János 3:1-2)


Ó, és hogy ne érhesse szó a ház elejét, természetesen mindkét kifejezésnek én magam is utánanéztem egy online görög Bibliában (www.greekbible.com), így bővebben még sokatmondóbbak, íme:


ἔθνος (ethnos)


- közösségben vagy együttélésben lévő sokaság (állatoké vagy embereké)

- társaság, sereg, raj

- közös természetű, egy rasszba, egy nemzetségbe tartozó egyének sokasága

- emberi család(fa)

- törzs, nemzetség, embercsoport

- az ószövetségben idegen nemzetek, amelyek nem az igaz Istent imádják, pogányok

- Pál is használja a nem zsidó származású keresztényekre


φαρμακεία (farmakiah):


- gyógyszerek használata vagy beadása

- mérgezés

- bálványimádathoz köthető, abból táplálkozó varázslás, mágikus tanok

- metafora a bálványimádat megtévesztő erejére és csábítására


(2021. 07. 20.)

15 megtekintés

Friss bejegyzések

Az összes megtekintése

Friss imaválasz és útmutatás

Mint ahogy arról korábban már többször is írtam, időről-időre előfordul, hogy Isten tanácsát kérem valamiben, hogy hogyan tovább. Ha pedig épp nincs válasz, akkor azt úgy értelmezem, hogy ez rám lett

Egy rövidke bizonyság

Az imént történt, gondoltam megosztom, mert nagyon jó: imádkoztam Istenhez néhány dologgal kapcsolatban, többek közt bocsánatot kértem, amiért néhány nappal ezelőtt egy kissé megrettentem a világra né

Leomlott az ördögi emlékmű

Ennél remekebb hírre talán nem is ébredhettem volna a hetedik hónap hetedik napján: a Georgia Guidestones összeomlott:)!!! Aki nem tudná, hogy mi (volt) ez, keressen rá, olvasgasson utána, a lényeg rö

Post: Blog2_Post
bottom of page