top of page

Végidők 11: Az antikrisztus uralmának előképei

Frissítve: 2020. máj. 27.

Az antikrisztusról jó néhány dolgot lehet előre tudni, ahogy arról is, hogy hogyan fog kinézni az uralma. Ahogy ezeket a jellemzőket megnézzük, azt vesszük észre, hogy egybevágnak azokkal a törekvésekkel, amelyeket a világban ma láthatunk. Ezeket fogjuk most megvizsgálni.


Amit az antikrisztusról tudni lehet, azt főképp a Dániel könyvéből, a Páltól való Thesszalonikaiakhoz írt második levélből, és természetesen a János által írt Jelenések könyvéből tudjuk. Ezek mindegyike alapján több sorozatot is lehetne indítani, de a legfontosabbak röviden:


- Dánieltől tudjuk, hogy hét évig fog uralkodni, hogy megerősít egy szövetséget, amely újra lehetővé teszi a zsidóknak, hogy a vallásuk szerint állatáldozatokat tudjanak bemutatni, majd három és fél év múlva megszegi ezt a szövetséget és véget vet ezeknek a szertartásoknak, és minden isten fölé magasztalja magát.


- Páltól tudjuk, hogy be fog ülni Isten templomába, azt állítván magáról, hogy ő Isten.


- Jánostól tudjuk, hogy páratlan szónoki képességekkel fog rendelkezni, hogy halálosan megsebesül, de az emberek csodálatára mégis élni fog és ámulva fogják követni, lesz egy vallási vezető (a hamis próféta), aki a keze alá dolgozik, aki a világot ráveszi az imádatára, valamint arra is, hogy elkészítsék a képmását, amit élőnek láttat majd, illetve eléri, hogy az embereknek fel kelljen venniük a jelét a jobb kezükre vagy a homlokukra, különben se venni, se eladni nem tudnak majd, a jel felvételének és a képmás imádatának elutasítása pedig halálbüntetéssel jár.


Rendben, akkor tehát ezek meg fognak történni. Nem talán, nem esetleg, hanem bizonyosan meg fognak történni. Aki ezt tagadja, az a Biblia és egyúttal Isten megbízhatóságát és szavahihetőségét tagadja. Kész. Ezen nincs mit vitatkozni. Meg fognak történni. És minek kell meglennie ahhoz, hogy megtörténhessenek?


Kell a szövetség, amit megerősíthet, majd megszeghet.


Kell, hogy a zsidók akadályozva legyenek az áldozásban.


Kell a templom, ahova beülhet és azt állíthatja magáról, hogy ő Isten.


Kell egy közösségre való törekvés a vallások közt, hogy minél könnyebben rávehessék az embereket az imádatára.


Kell a technológia és az infrastruktúra, ami lehetővé teszi, hogy minden emberen rajta legyen egy olyan jelzés, amelynek hiánya lehetetlenné teszi, hogy bármit is venni vagy eladni tudjon.


Ami a szövetséget illeti, erre (is) világosan látszik a törekvés. Eleve évtizedek óta próbálnak valami megoldást találni a közel-keleti konfliktusra Izrael és az arab népek közt, mindhiába. Legutóbb az "évszázad üzlete" (Deal of the Century) néven ismert béketervet jelentették be január végén, az amerikai és az izraeli elnök közös sajtótájékoztatóján. A részleteire nem térnék ki, mert már volt róla szó egy korábbi bejegyzésben:



A terv egyik szellemi atyja az amerikai elnök zsidó származású veje, aki a bejelentés óta továbbra is ott sürög-forog az arab országok vezetői közt, hogy puhítsa az ellenállásukat. Az ellenállás pedig jelentős: egyes hírek szerint a szaudi herceg egy korábbi alkalommal tíz milliárd dollárt ajánlott fel a palesztin elnöknek, ha elfogadja az amerikaiak tervét. Jelenleg azonban úgy néz ki, hogy ezt a konfliktust se pénz, se politika nem tudja megoldani, ezért is lesz a világ szemében elképesztő, amikor az antikrisztus mégis nyélbe üti a dolgot.


A templom kérdése: igen, abszolút látni a törekvést a harmadik zsidó templom felépítésére. A Templom-hegy jelenleg arab ellenőrzés alatt áll, ott található az Al-Aksza mecset is, mindkét tényező útjában áll annak, hogy a zsidó vallási vezetők, azaz a Szanhedrin akarata szerint újra felépítsék ott a Templomot az ószövetségben leírt instrukciók szerint, hogy ott végezhessék a mózesi törvény szerinti áldozatokat. A legközkeletűbb elképzelés az, hogy a mecsetet ennek érdekében le kell rombolni, és az antikrisztus többek közt ezt is el fogja érni. A Biblia konkrétan ezt nem írja le, tehát hogy lesz előtte valami a helyén, csak azt tudjuk, hogy újra fel fog épülni - viszont egyre elterjedtebb még a rabbik körében is az a nézet, hogy egyáltalán nem is biztos, hogy a templom a manapság Templom-hegyként ismert helyen állt. Ez amiatt van, mert a Bibliában egynémely földrajzi tényező nem illik a képbe, sokkal valószínűbb, hogy inkább arról a területről van szó, amely ma a "Dávid városa" néven ismeretes. Ha ez így van, az antikrisztusnak még egyszerűbb dolga lesz: amikor felbukkan, egyszerűen rámutathat bizonyos Bibliaversekre, és azt mondhatja, hogy egyáltalán nem kell lerombolni az Al-Akszát, jó helyen van az ott, ahol van, a zsidóknak amúgy is egy másik helyen kell felépíteniük a templomukat, így mindkét vallás szent helye meg tud maradni, mindkét oldalnak kedvezve pedig még könnyebb lesz megerősíteni a már említett szövetséget. A rabbik egyébként is folyamatosan pedzegetik, hogy minden készen áll a templom felépítésére, sok része és eleme már régóta elkészült és már csak a végleges helyére kell majd szállítatni. Felbátorodott lelkesedésüket látszik alátámasztani az is, hogy 2018-ban nyilvánosan felszentelték azt az oltárt, amelyet a templomba szánnak:



Továbbá az állatáldozatokhoz is tartanak afféle nyilvános főpróbákat (a második videót állatbarátoknak kifejezetten NEM ajánlom):




Következőnek érdemes megnézni, hogy látni-e törekvést mindenféle vallás összebékítésére. Nem kérdés, hogy igen, hiszen mindenki hallja ezeket a frázisokat, hogy "alapjában véve minden vallás egy", "minden vallás ugyanazt az istent imádja", "sok út vezet fel ugyanarra a hegycsúcsra", satöbbi-satöbbi. Mivel Jézus Krisztus világosan kijelenti magáról, hogy Őrajta kívül bizony nincs más út, és minden más, egyéb istent imádó vallás hamis, világos, hogy ezek nem csupán téves, de egyenesen antikrisztusi eszmék, amelyekkel már hosszú ideje kondicionálják a köztudatot, hogy az emberek elfogadják majd azt, aki minden vallás közt békét teremt és közös nevezőre tudja majd hozni őket egy világvallás képében - azaz magát az antikrisztust. Konkrétabb példákat nézve érdemes megnézni a bahái vallást, ami minden efféle antikrisztusi jelleget magába foglal, a szokásos eretnek nézetet népszerűsítve, miszerint minden vallás ugyanazt az istent szolgálja, aki különböző korokban különböző vallási vezetőket küldött el - na én aztán nem lennék a helyében annak az embernek, aki ezt kitalálta, sem azoknak, akik vallják és követik ezt, pláne nem az ítéletnapon, amikor személyesen Jézus előtt kell majd mindezért felelniük, és Jézus mellett bizony nem fog ott állni semmiféle mohamed, buddha vagy krishna. Felhozható még az ún. "coexist" mozgalom, ez is hasonló elveket vall, ha csak a szót írjuk is be a keresőbe, egyből kidobja a jól ismert logót, ahol a szót a világ vallásainak szimbólumaiból állították össze (meg sem lepődik az ember, hogy a kereszt van a legutolsó helyen, pont "jól" kijött nekik). Az már ne zavarjon senkit, hogy ezek a vallások szinte mindegyike kizárólagosságot hirdet, egyszerű, józan paraszti ésszel látható, hogy már az elv szintjén önellentmondás az egész. Nevezhetnénk akár marhaságnak is... mégsem volna helyénvaló, hiszen akik ezt kitalálták és életben tartják, céllal és értelemmel tették és teszik, amit persze nem a jóindulatú naivitás, hanem a tudatos megtévesztés ártó szándéka vezérel.


Amiről még mindenképp szólni kell, az a "fenevad bélyege" néven ismert jelenség - röviden persze nehéz lesz, hiszen az előjelei bőségesek és tagadhatatlanok. Az igazat megvallva ha nagyon csípőből kéne valamit mondanom egy hitetlennek abból a célból, hogy a Biblia Istentől való, természetfeletti voltát bizonyítsam, talán épp ez lenne az, amiről beszélnék. Mert János kétezer évvel korábban megmondta, hogy ez lesz, ami pedig konkrétan lehetetlen lenne, hacsak nem attól a Valakitől származott az információ, Aki felette áll anyagnak, térnek, és persze az időnek. Felvenni valamit a kezünkre vagy a homlokunkra, máskülönben nem tudunk venni vagy eladni, meglepne, ha valaki egyáltalán nem tudna az erre való törekvésről. Magáról a készpénzről is azt látjuk, hogy egyre inkább az elavultságát hangoztatják a digitális megoldásokkal szemben, de az sem újdonság, hogy a különböző ország pénznemeit is igyekeznek megszüntetni, közös valutákat létrehozni - az országhatárokat eltörlő globalizációs törekvésekről már nem is beszélve. Mindezt megkoronázza az RFID, azaz a rádiófrekvenciás azonosító chip technológiája, amely már évtizedek óta létezik, és egy ideje már népszerűsítik az emberi testbe, pontosabban az ember kézfejébe ültethető változatát is. Csupa olyasmivel próbálják elérni, hogy az emberek megbarátkozzanak vele, amelyek önmagukban nagyon is jól hangoznak: nem kell többé vesződni azzal, hogy mindent magunknál hordunk, sokkal kényelmesebb és biztonságosabb, ha minden információ ott van a testünkben, ahonnan azonnal le tudja olvasni a megfelelő szenzor. Viszlát személyi igazolvány, viszlát bankkártya, viszlát TB-kártya, viszlát mindenféle azonosító, ami csak a helyet foglalja. Ha rosszul leszünk, csak leolvassák a dokik, és egyből ott a kórtörténetünk, tudni fogják, mit adjanak be nekünk, ha mi magunk épp öntudatlanok vagyunk. Elrabolni is bajosabban tudnak, a gyerekeink is nagyobb biztonságban lesznek, miegymás (ez egyébként másutt is megfigyelhető, hogy sok alávaló dolgot úgy próbálnak igazolni, hogy az emberek gyerekeivel takaróznak). A rendszert egy ideje gyakorlatban is alkalmazzák, már 2004-ben is volt hír arról, hogy egy mexikóvárosi hivatal kötelezővé tette azonosítás céljából, amikor is 160 emberbe ültették be, de magánszemélyek is rengetegen használják, van, aki például kulcsot sem hord, mert a lakása ajtaja akkor nyílik, ha a kézfejét elhúzza a felszerelt érzékelő előtt. Svédországban nem is olyan régen kifejezett chip-beültetős partikat szerveztek, körülbelül 3500 ember rakatott be magának efféle "eszközt". Itt egy témához kapcsolódó videó (nem mintha ne lehetne találni százával, ha utánanézünk):



Így tehát a kényelem, a biztonság, a modernizáció és a technológiai fejlődés nevében sokan teljesen elfogadóak a jelenséggel szemben. Ez a jövő, nem szabad lemaradni, satöbbi. Ennyivel is könnyebb lesz majd rávenni őket, amikor eljön az ideje annak, hogy a tényleges antikrisztusi bélyeget felvegyék, a fenevad nevét vagy nevének számát (milyen "véletlen" az is, hogy a vonalkódok két szélső és a középső egysége három hatosnak felel meg). Száz évvel ezelőtt képtelenség lett volna egy efféle rendszer, most pedig itt van a szemünk előtt. Tervezik kiépíteni az 5G rendszerét is, ami a vezeték nélküli hálózatok következő lépcsőfoka lenne, illetve valószínűleg lesz is. A megnevezése igen csalóka, mivel a jelenlegi 4G-nél több százszor erősebb (és hasonló mértékben károsabb, nem mintha bárkit is érdekelne), és a megvalósításához kb. száz métereként állnia kell majd egy-egy oszlopnak, amire a jelközvetítő-, és erősítő antennaszerkezetet szerelik fel. Mindez azért passzol az antikrisztus uralkodásába, mert ez a rendszer teljes, globális lefedettséget biztosít majd, nem mellesleg az erősségének köszönhetően még az épületeket, lakóházakat is teljesen át tudja világítani. Ezért amikor törvényre emelik azt, hogy fel kell venni a bélyeget, és megkezdődik azoknak az üldözése, akik elutasítják, nem hogy egy szelet kenyeret nem tudnak majd venni se maguknak, se a családjuknak, de elbújni sem tudnak majd hova.


Amit még érdekesnek találok, hogy egyes vallásos irányzatok valami teljesen másnak próbálják beállítani azt, amit a Jelenések 13:16-17 versekben olvashatunk, mondván, hogy valójában nem lesz semmiféle ilyen jel, amit fel kell venni, mert ez csak egy szimbólum, hanem ilyenkor valamely, a vallásuk által hangoztatott gyakorlatot hozzák fel, és a fenevad bélyegének felvétele az igazából azt jelenti (természetesen), hogy nem teljesíted azt a bizonyos vallásos parancsot, nem végzed azt a gyakorlatot, amit ők mondanak neked, hogy márpedig meg kell tenned - ezt általában az üdvösség feltételeként is hirdetik, ami pluszban ugye még eretnekség is. Tényleg érdekfeszítő, és egyúttal persze iszonyatos, hogy az ilyen irányzatok hirdetői mennyire nem tudnak még egy ilyen pőre, egyszerű, egy gyerek által is érthető részt simán csak elolvasni úgy, ahogy le van írva, és még erre is az eretnek, antikrisztusi ideológiájukat vetítik rá. Mert a Jelenések 14:9-11 a napnál is világosabban leírja, hogy aki felveszi ezt a jelet, az menthetetlenül elkárhozik, akit viszont becsapott egy efféle vallás, az antikrisztus bélyegét talán simán engedi majd, hogy feltegyék rá. Undorító, gyilkos tanítások. Persze lehet érvelni azzal, hogy de hát angyalok is át fognak szállni az égen, és figyelmeztetik majd az embereket (Jelenések 14:6-11). Rendben, igaz, ez jogos (Ezúton is köszönöm, Uram, hogy a végsőkig kiutat biztosítasz az embereknek). De akkor is undorító ez a hazugság.


Van már előképe annak is, ahogy élettelen, de élőnek tűnő képmást fognak imádni az emberek (Jelenések 13:14-15), van, ahol már például mesterséges intelligenciával működő emberszerű robotoknak mutatnak be imádatot. Erről már volt szó egy korábbi bejegyzésben:



Végezetül még az Új Világrendet szeretném röviden megemlíteni. Az Új Világrend egy globális célú törekvés, melynek célja dióhéjban egy egységes világkormány, egy egységes világvallás és egy egységes pénznem létrehozása, a nemzetek és az államhatárok megszüntetése. A napnál világosabb, mennyire passzol az antikrisztus terveihez: minden államhatalom egy kézben, az egységes világvallás elmossa a különböző vallások kizárólagosságát, az a bizonyos valuta pedig akkor lesz használatos, amikor már a fenevad bélyegének rendszerét bevezették. Elég jól mutatja, hogy a sátán már a régi időktől fogva hasonló elven próbálja félrevezetni az embereket. Bábel tornyánál is az volt a metódus, hogy gyűljenek össze, legyenek egy helyen, legyenek egyek és vigyék véghez a saját akaratukat, holott Isten azt mondta, hogy népesítsék be a földet annak egész területén. Erre érdekesen reflektál az egységes kormányzás elvét gyakorló Európai Unió némelyik jelképe, elég csak megnézni a strasbourgi EU-parlament épületét, ami kifejezetten Bábel tornyának mintájára épült, ahogyan az a művészi alkotásokban szerepel. Az egyik plakátjukon is ez látszik, de a "Sokféle nyelv, egyetlen hang" szlogen is erre utal vissza:



A mérgező tortán már csak rothadó hab az a különös "véletlen", hogy a brüsszeli és strasbourgi épületük előtt is ott figyel egy-egy állaton lovagló nő, nem kis áthallással a fenevadon ülő babiloni szajhára:




Erről legyen is elég ennyi, nem mintha ne lehetne egész könyveket megtölteni ezzel a témával, és nekem is volt egy ilyen időszakom, amikor beleástam magam ebbe az egészbe. Aki akarja, megteheti ugyanezt, bár egy ponton túl én személy szerint már nem éreztem hasznát annak, hogy még többet tudjak erről. Ugyanaz az eltévelyedett, megalomániás, buta gonoszság, csak egyre mélyebben és sátánibb módon, és igazából szerintem drágább annál az időnk, mintsem hogy folyton az ellenség machinációival foglalkozzunk. Valamennyit persze érdemes erről tudni, de egy ponton túl már csak feldühíti és felháborítja az embert, és egyébként is sokkal jobb és hasznosabb inkább Isten dolgaival törődni. Ezt a gonosz rendszert és antikrisztusi törekvést pedig maga Jézus fogja eltörölni a Második Eljövetelkor.


***


És itt érkeztünk el a sorozat végéhez! Azért lett rövidebb az eredetileg tervezettnél, és azért módosult egynémely ponton, mert bizonyos témákat jobb volt egyben kezelni, néhány témát tekintve pedig jobbnak láttam máshová helyezni a hangsúlyt. Ezen felül néhány téma utólag nézve nem illett bele a sorozat koncepciójába - mert ez a sorozat végül is arról szólt, hogy azoknak hívja fel a figyelmét ezekre a dolgokra, akik tényleg szinte semmit nem tudnak erről az egészről, csak amolyan naplóba illő, közvetlen stílusban, és hogy aki jobban utána akar ezeknek nézni, legyen valami támpontja. Egyes témák viszont már túlmutattak ezen, sokaknak már mély vizet jelentettek volna, nem is valók mindenki szemének, úgyhogy ha ezekre vissza is térek, már a sorozaton kívül teszem, amit itt és most lezárok. Remélem hasznára volt másoknak, én mindenesetre hatalmas örömmel készítettem el és rettentően élveztem, még tovább mélyítve közben az Úrral, Jézussal való kapcsolatom.


"A Lélek és a menyasszony mondja: Jöjj! És aki hallja, az is mondja: Jöjj! Aki szomjúhozik, jöjjön el, és aki akarja, vegye az élet vizét ingyen." (Jelenések 22:17)


(2020. március 16.)

86 megtekintés

Friss bejegyzések

Az összes megtekintése

Friss imaválasz és útmutatás

Mint ahogy arról korábban már többször is írtam, időről-időre előfordul, hogy Isten tanácsát kérem valamiben, hogy hogyan tovább. Ha pedig épp nincs válasz, akkor azt úgy értelmezem, hogy ez rám lett

Egy rövidke bizonyság

Az imént történt, gondoltam megosztom, mert nagyon jó: imádkoztam Istenhez néhány dologgal kapcsolatban, többek közt bocsánatot kértem, amiért néhány nappal ezelőtt egy kissé megrettentem a világra né

Leomlott az ördögi emlékmű

Ennél remekebb hírre talán nem is ébredhettem volna a hetedik hónap hetedik napján: a Georgia Guidestones összeomlott:)!!! Aki nem tudná, hogy mi (volt) ez, keressen rá, olvasgasson utána, a lényeg rö

Post: Blog2_Post
bottom of page